Top 3 vragen over Paarse Vrijdag

door jouke

We krijgen veel vragen in onze Whatsapp, Instagram en Facebook over Paarse Vrijdag. De top 3 Paarse-Vrijdag-vragen beantwooren we hier voor je. 

Vraag: Ik heb een Paarse Vrijdag Actiepakket besteld, wanneer kan ik het pakket in mijn bus verwachten?

Antwoord: Alle pakketten gaan in één keer op de bus, en wel op maandag 27 november. Dit betekent dat je het Paarse Vrijdag Actiepakket die week binnenkrijgt, dus vanaf dat moment kun je los met posters plakken.

Je kunt natuurlijk nu al beginnen met de voorbereidingen en reclame maken voor Paarse Vrijdag, dat is wel zo verstandig. Laat niet alles afhangen van het laatste moment! In het pakket zitten alleen 3×6 posters en 450 armbandjes, het feest eromheen moet je zelf organiseren.

Kijk hier voor tips om te doen op Paarse Vrijdag.

Klik hier als je nog geen gratis Paarse Vrijdag Actiepakket hebt besteld.

Vraag: Op mijn school zitten 1.200 leerlingen. In het Paarse Vrijdag Actiepakket zitten maar 450 paarse armbandjes. Dat is te weinig om iedereen mee te laten doen. Kan ik meer paarse armbandjes bestellen?

Antwoord: Helaas, er gaan dit jaar bijna een half miljoen armbandjes in elfhonderd pakketten, zodat zoveel mogelijk scholen mee kunnen doen aan Paarse Vrijdag. Dit betekent dat per school 1 pakket beschikbaar is. Mochten er op 27 november pakketten overblijven, dan worden die verdeeld over de scholen met de meeste leerlingen.

Een manier om met de schaarste van de armbandjes om te gaan is om bijvoorbeeld eerst iedereen die de moeite heeft genomen iets paars te dragen een armbandje te geven en dan iedereen die de GSA petitie ondertekent.

Sommige GSA’s verkopen de armbandjes voor 1 euro per stuk, zodat de GSA een eigen budget heeft om de rest van het jaar dingen te organiseren.

Klik hier om een gratis Paarse Vrijdag Actiepakket te bestellen.

Vraag: waarom paars en niet een andere kleur?

Antwoord: de regenboogvlag bestaat uit zes kleuren: rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. Elke kleur op de vlag staat symbool voor een element die bijdraagt tot acceptatie van jezelf en van anderen.

Paars staat symbool voor ‘spirit’, in de betekenis van bewustzijn of persoonlijkheid. Sommige mensen vatten het samen als ‘karakter’.

Maar los van deze poëtische benadering is paars ook gewoon een vrij uitzonderlijke kleur die niet iedereen elke dag draagt. De meeste mensen hebben geen paars in de kast hangen en paars is zelden in de mode. Je moet dus echt moeite doen om paars te dragen op Paarse Vrijdag.

Klik hier om een gratis Paarse Vrijdag Actiepakket te bestellen.

De uitdaging is dus om op vrijdag 8 december zoveel mogelijk mensen in het paars naar school te krijgen.

DOE JE MEE?

Meld je aan bij het Facebookevent

Lees hier hoe je Paarse Vrijdag op jouw school kunt aanpakken

Lees hier en hier de nieuwsbrieven over Paarse Vrijdag dusver

En bestel hier het gratis Paarse Vrijdag Actiepakket

Dit is Bart van de Transketeers

De Transketeers gaan een megavideo maken van Paarse Vrijdag 2017, en jij kan hen daarbij helpen!

Als je een smartphone hebt, kun je ook filmen of vloggen. Maak dus een film of vlog van Paarse Vrijdag op jouw school!

Bekijk hier het youtube-filmpje van Bart voor verder instructies

Geplaatst in Nieuws | Geen reacties »

Reageer