GSA presentatie

Ga je een GSA-presentatie geven en wil je dat het er geweldig uitziet? Download dan hier de voorbereide GSA-presentatie van het GSA Netwerk in Powerpoint en Keynote (mac).

De GSA-presentatie bestaat uit 3 modules. Afhankelijk van de tijd die je hebt kun je 1, 2 of alledrie modules gebruiken voor je presentatie. De modules zijn:

  • De Astronaut
  • De GSA op onze school
  • Mijn eigen verhaal

De presentaties kun je geven in de (brug)klassen, in de docentenkamer, op een speciale GSA-middag, in de pauze tijdens een grote actie, in samenwerking met gastlessen van het COC, et cetera, waar en wanneer je maar wilt.

Maak goeie afspraken met je GSA-ondersteuner als je deze presentatie geeft en (heel belangrijk) als je de presentatie geeft, bereid je goed voor!

Download de GSA-presentatie hier

Volg het onderstaande stappenplan…

 

1

Download het hele pakketje als ZIP van de Google Drive

De link naar de Google Drive is https://drive.google.com/drive/folders/18JHjjTij10IXP6WyjJoggeHe0d-26hRM?usp=sharing

Het kan zijn dat je computer zegt dat het bestand te groot is om te scannen op virussen. Dat kan kloppen! Het is een groot bestand. (456M). We hebben er zeker geen virussen ingestopt, dus je kunt het bestand veilig downloaden.

2

Klik op het ZIP bestand

Het ZIP bestand zit nadat je het hebt gedownload in je downloads. Klik erop en de ZIP maakt een map aan met de naam ‘GSA-presentatie’. Open deze map! In de map zit:

– Het lettertype GSA font

– De GSA-presentatie als Keynote (voor Mac)

– De GSA-presentatie als Powerpoint

– Uitleg bij Module 1 – De Astronaut

– LEES DIT EERST! De GSA-presentatie, een handleiding

3

Lees eerst de handleiding!

Open de PDF met als titel ‘LEES DIT EERST! De GSA-presentatie, een handleiding’.

In deze handleiding zitten alle stappen om het materiaal te gebruiken en heel veel tips om je presentatie tot een succes te maken.

4

Installeer de GSA-lettertypes op je computer

Voordat je kunt beginnen met de Powerpoint of de Keynote presentatie is het handig als je eerst de GSA-lettertypes installeert op je computer. Anders bedenkt je computer zelf wat voor lettertype je te zien krijgt.

Installeer zowel GSA-01 als GSA-02 voor het optimale effect.

Vergeet ook niet deze lettertypes te installeren op de computer waar je uiteindelijk je presentatie op laat zien!

5

Speel met de presentaties!

De GSA-presentatie bestaat uit 3 modules.  De modules zijn:

– De Astronaut

– De GSA op onze school

– Mijn eigen verhaal

De 3 modules zijn in Powerpoint en in Keynote. Keynote is een programma dat alleen op mac draait. Powerpoint draait op vrijwel alle computers. Voor de presentatie zelf maakt het niet veel uit, die is dezelfde.

Bekijk de 3 modules en kijk wat je wel en wat je niet kunt veranderen. Speel een beetje met de verschillende foto’s en teksten. Je zult zien dat je behalve in De Astronaut heel veel naar je eigen hand kunt zetten. Zo kun je zelf foto’s in de presentaties plaatsen en kun je titels veranderen. Zet hem op en maak de beste presentatie die je ooit hebt gegeven!

Inge, Lucas en Eva hebben zelf een GSA-presentatie gemaakt en gegeven. In de video hieronder vertellen ze waarom en hoe ze dat hebben gedaan. Zij waren de inspiratie voor de GSA-presentatie van het GSA Netwerk die je hierboven kunt downloaden in Powerpoint en Keynote. Hulde aan hen!

Het GSA Netwerk en Jong&Out worden mogelijk gemaakt door COC Nederland