Koningin bezoekt GSA Hofstad

door geert-jan

Tot grote verrassing van de GSA op het Hofstad in Den Haag stapte koningin Máxima woensdagochtend 8 november het lokaal binnen waar zij zaten te wachten op burgemeester Pauline Krikke. De burgemeester was ook meegekomen, maar het onverwachte bezoek was bedacht door koningin Máxima zelf.

Nadat haar man vorig jaar met een aantal GSA’ers in gesprek was tijdens zijn bezoek aan het COC, waarin hij vertelde dat zijn oudste dochter zich op haar school ook inzette voor de GSA, was koningin Máxima benieuwd geworden: Wat is een GSA?

Tijdens haar bezoek wilde koningin Máxima alles weten over het GSA Netwerk en de leerlingen van de GSA op het Hofstad. De GSA’ers van het Hofstad vertelden over wat zij op hun school organiseren, zoals bijvoorbeeld komende 8 december Paarse Vrijdag. Ook wilde de koningin graag horen van de leerlingen wat de GSA voor henzelf betekende. Meerdere leerlingen deelden hun persoonlijke verhaal met haar.

Rond half twaalf was het bezoek weer voorbij en stonden de leerlingen van de GSA nog een beetje in shock over wat hen net was overkomen. Het is niet elke dag dat de koningin onaangekondigd langskomt om te horen over waar je mee bezig bent.

Lees ook het artikel over het bezoek op de site van het Koninklijk Huis

Bekijk hier de korte impressie die het NOS Journaal maakte

Hart van Nederland was ook aanwezig

En Omroep West had ook een cameraploeg op het bezoek afgestuurd

Seven Days schreef een artikel voor hun website

De Telegraaf schreef een stuk

Blauwbloed van de EO

Vorsten

Het Reformatorisch Dagblad

Harpers Bazaar

Foto gemaakt door Geert van Tol. Koningin Máxima omringt door de GSA van het Hofstad, links de burgemeester, met uiterst links de rector van de school.

 

Geplaatst in Nieuws | Geen reacties »

Reageer