Koning spreekt met GSA’s

door geert-jan

Ter gelegenheid van het zeventigjarig bestaan van het COC bezocht koning Willem-Alexander dinsdagmiddag COC Nederland in Amsterdam. Hij sprak daar met vrijwilligers en werknemers van COC, maar voerde ook een uitgebreid gesprek met 5 jongeren van verschillende GSA’s.

Een van hen was Nick Vijn. Hij vindt dat er op scholen meer zichtbaarheid en aandacht moet zijn voor lhbt’ers. “Wij Nederlanders denken in hokjes en als je daar net buiten valt, word je weggedrukt.” Meer zichtbaarheid zou dat volgens hem kunnen voorkomen.

Omdat homoseksualiteit in veel landen nog niet geaccepteerd is vindt hij het “wel heel stoer van de koning dat hij komt”. “De koning is toch een voorbeeld, dus als je ziet dat de koning naar deze organisatie gaat, dan is dat echt een steuntje in de rug.”

In het gesprek dat de koning voerde met de GSA’s, bleek hij al goed op de hoogte van de GSA en Paarse Vrijdag. De paarse armbandjes die hij kreeg aangeboden als cadeau voor zijn drie dochters bleek hij al te kennen van Amalia,die de drijvende kracht achter de Paarse Vrijdag op haar school is.

Het COC noemt het bezoek van de koning historisch: niet eerder bracht een regerend staatshoofd een officieel bezoek aan de LHBT-gemeenschap. Willem-Alexander feliciteerde COC Nederland met het jubileum en sprak zijn waardering uit voor het belangrijke werk van de organisatie.

 

Geplaatst in Nieuws | Geen reacties »

Reageer