Wat vinden jullie van de GSA op jullie school?

door geert-jan

Ben jij samen met anderen actief in een GSA en zitten jij of een deel van jullie op het vmbo? Dan zijn wij benieuwd naar jullie mening! Wat vinden jullie van de GSA op school? We komen graag naar jullie school en luisteren naar wat jullie te zeggen hebben. Na afloop krijgen jullie allemaal een cadeaubon van €15 en jullie mogen zelf bepalen van welke winkel! Een bioscoopbon kan uiteraard ook!

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Movisie, samen met de Universiteit van Amsterdam.

Meedoen? Geef je op door te bellen naar Afiah Vijbrief: telefoon 06 5544 0630
Of mailen 
a.vijlbrief@movisie.nl  

 

FAQ: Veel gestelde vragen

Kan je ook meedoen als ‘in de kast’ zit?
Ja, je deelname is anoniem en je ouders hoeven geen toestemming te geven.

Wie kan er mee doen?
Een GSA op een school waar vmbo-leerlingen aan meedoen. Uiteraard kunnen ook havo- of vwo-leerlingen actief zijn in de GSA. De GSA moet minstens 6 leden hebben.

Waar gaat het gesprek over?

Het gesprek gaat over wat jij aan hebt om deel te nemen aan een GSA. Bijvoorbeeld: voel jijje  zelfverzekerder doordat je meedoet aan een GSA? Heb je minder stress of spanning doordat je meedoet aan een GSA? Heb je via de GSA mensen ontmoet die jouw steunen? 

Hoe lang duurt het gesprek?
Ongeveer 60 minuten. Stoppen tijdens het gesprek mag altijd.

Wat gebeurt er met de gegevens uit het gesprek?

Het gesprek (ook wel door onderzoekers ‘focusgroep’ genoemd) wordt opgenomen op een bandrecorder en er worden aantekening gemaakt. Aan de hand van de opname en de aantekeningen wordt er een verslag geschreven van het gesprek. In dit verslag komt je naam niet te staan: het gesprek is anoniem. Ook in alle correspondentie over de onderzoeksresultaten (onderzoeksrapport/artikelen en dergelijke) staat je naam of woonplaats niet vermeld. Je gegevens worden gedurende het onderzoek vertrouwelijk behandeld.

Wat is het doel van het onderzoek?

GSA’s zijn een interventie met als doel de situatie van leerlingen die niet (helemaal) hetero zijn en / of die transgender zijn, op scholen te verbeteren. Het doel van dit onderzoek is om inzicht te verwerven in de mogelijke effecten van GSA’s voor deze jongeren. We zullen ons hierbij concentreren op vmbo leerlingen omdat bekend is dat op het vmbo-leerlingen gemiddeld iets negatiever denken over homo- en biseksualiteit en transgenders. Wil je meer lezen over het onderzoek? Download dan deze samenvatting

Vragen?
Mocht je vragen hebben over dit onderzoek, vooraf of achteraf, dan kun je deze stellen door een e-mail te sturen of contact op te nemen met één van de onderzoekers: Hanneke Felten (h.felten@movisie.nl of 06- 55440654) of Henny Bos (h.m.w.bos@uva.nl; 06 43129060). Voor eventuele klachten over dit onderzoek kunt u zich wenden tot een lid van de Commissie Ethiek welke goedkeuring aan dit onderzoek heeft verschaft. Dit betreft dr. Jessica Asscher, e-mail: J.J.Asscher@uva.nl, telefoon: 0205251445Nieuwe Achtergracht 127, 1018 WS Amsterdam

Meedoen? Geef je op door te bellen naar Afiah Vijbrief: telefoon 06 5544 0630
Of mailen
a.vijlbrief@movisie.nl  

Geplaatst in Nieuws | Geen reacties »

Reageer