Top 7 Paarse Vrijdag tips

door jouke

Wat kan je allemaal doen op Paarse Vrijdag? We zetten hier de belangrijkste tips voor je op een rij:

TIP 1: Maak slim gebruik van social media

– De afgelopen jaren was #PaarseVrijdag trending op vrijwel alle social media. Gebruik die hashtag bij alles wat je over Paarse Vrijdag op je tijdlijnen zet.

– Volg het GSA Netwerk op social media en repost! Het GSA Netwerk zit op facebooktwitteryoutubeinstagram en snapchat.

– Meldt je aan bij het Paarse Vrijdag facebookevent van het GSA Netwerk, of doe als de GSA van het Ignatius en maak je eigen Paarse Vrijdag Facebookevent aan

TIP 2: Waarschuw lokale media over Paarse Vrijdag op jouw school

De televisie en radiostations in je buurt zitten altijd op een goed verhaal te wachten, net als de lokale krant en lokale nieuwssites. Paarse Vrijdag is altijd een mooi item voor lokaal nieuws: ‘School in de buurt doet mee aan Paarse Vrijdag’.

Interviewtjes met GSA-leden, docenten of de directeur over de goede sfeer op jouw school zijn niet alleen leuk voor de media om hun berichtgeving op 8 december een prettige pep te geven, maar is ook goeie reclame voor de school.

Als je lokale pers wilt gaan benaderen over Paarse Vrijdag, vraag dan eerst wel aan de schoolleiding of ze dat leuk zouden vinden. Verschillende scholen hebben verschillend mediabeleid.

Hier een overzicht van lokale omroepen (radio en tv) in heel Nederland

Hier een overzicht van lokale kranten in heel Nederland

Hier een overzicht van huis-aan-huisbladen in heel Nederland (pdf’s rechts)

Hier een overzicht van lokale nieuwssites in heel Nederland

Mocht het je lukken om lokale media geïnteresseerd te krijgen, dan hoort het GSA Netwerk heel graag van je. Stuur een mailtje naar gsa@coc.nl of een berichtje via Facebook

TIP 3: Stel je beschikbaar voor de nationale media

Het GSA Netwerk en grote broer COC Nederland krijgen elk jaar verzoeken van journalisten om hen in contact te brengen met scholen die meedoen aan Paarse Vrijdag. Voor de persafdeling van het GSA Netwerk en het COC is het dus handig om een lijstje te hebben van scholen waar deze journalisten naartoe gestuurd kunnen worden.

Vier je dit jaar uitbundig Paarse Vrijdag en heb je als GSA, of als school een bijzonder verhaal te vertellen, stuur het GSA Netwerk dan een facebookbericht of een mailtje. Iemand van het GSA-team neemt dan vervolgens contact met je op.

Bijzondere verhalen dit jaar zouden kunnen zijn: genderdiverse toiletten, meer dan 1 openlijk transgenders op school of hoe een GSA (of school) de sfeer op school rond gender en seksuele diversiteit heeft aanzienlijk verbeterd.

Ben je zo’n GSA, of school, en vind je het leuke om in de nationale media terecht te komen, stuur dan een bericht aan facebook.com/gsanl of een mailtje aan gsa@coc.nl met een korte beschrijving waarom jullie in aanmerking zouden kunnen komen.

TIP 4: Laat een fotograaf of videoteam van het GSA Netwerk langskomen

Heb je de hele school versierd en hebben ontzettend veel mensen beloofd om mee te doen aan Paarse Vrijdag? Laat het weten aan het GSA-team en wellicht sturen we 1 van de vaste GSA-fotografen of videoteams langs om de Paarse Vrijdag op jouw school vast te leggen!

Stuur een berichtje naar de facebook van het GSA Netwerk, of stuur een mailtje naar gsa@coc.nl

TIP 5: Maak je eigen vlog of video

Ben je handig met de camera op je mobiel? Maak dan op Paarse Vrijdag een vlog of video van de paarse feestelijkheden op je school.

De Transketeers knippen voor het GSA Netwerk een Paarse Vrijdag video, maar daar hebben ze wel jouw hulp voor nodig! Klik op de video hierboven hoe je mee kunt doen aan de ultiemste Paarse Vrijdag video ever.

TIP 6: Win een taart met het Paarse massaportret

Vorig jaar won de GSA van het Sorghvliet met bovenstaande foto, maar er kunnen natuurlijk veel meer mensen in het paars op een foto!

De GSA die de foto aanlevert op Paarse Vrijdag vóór 13:00 uur met de meeste mensen in het paars erop wint een taart.

Foto’s kunnen gestuurd naar de facebookpagina van het GSA Netwerk of naar het mailadres gsa@coc.nl

TIP 7: Bestel de Paarse Vrijdag Krant

Handig om uit te delen op Paarse Vrijdag en boordevol zinnige informatie rondom de thema’s gender en seksuele diversiteit. Gemaakt door een groep enthousiaste vrijwilligers.

Dit jaar in de Paarse Vrijdag Krant: seksuele diversiteit in de sport, een poster van Europa met alle landen waar het huwelijk is opengesteld voor paren van gelijk geslacht en nog veel meer!

Bestellen doe je de krant hier voor een kleine vergoeding om de kosten van de druk en het vervoer er weer uit te halen.

Geplaatst in Nieuws | Geen reacties »

Reageer