Nationaal GSA Congres

door gj

Kom ook naar het Nationale GSA Congres op zaterdag 18 maart op het Laar & Berg in Laren.

Tijdens het congres kun je nieuwe vrienden maken, ervaringen uitwisselen met andere GSA’s, ideeën opdoen voor succesvolle acties of je eerste plannen maken voor je startende GSA. Elke middelbare scholier, mbo-student en docent met of zonder GSA is van harte welkom.

Laat weten dat je komt op Facebook

Er zijn drie verschillende workshops waaronder:

Workshop ¨Forum Theater¨
In de interactieve workshop “Forum Theater” leer je aan de hand van theaterspel om te gaan met moeilijke situaties. Je gaat in verschillende scenes op zoek naar de beste manier om om te gaan met schelden, vooroordelen en andere obstakels die je als GSA kan tegenkomen. De workshop word gegeven door dramadocent Eva Goossens samen met leerlingen van Laar & Berg.

Workshop “Internationaal Day of Silence”
International Day of Silence valt dit jaar op vrijdag 21 april. GSA’s in Nederland en de rest van de wereld houden dan een halve dag hun mond om aandacht te vragen voor de gevolgen van pesten. Tijdens deze workshops deel je ervaringen en maak je samen plannen voor de International Day of Silence, want wat kun je die dag nog meer doen dan alleen je mond houden? De workshop word gegeven door leden van het GSA-team.

Workshop “Van Tolerantie naar Acceptatie”
Als GSA kun je ondervinden dat lhbti jongeren wordt ‘getolereerd’ op school, maar toch niet helemaal wordt geaccepteerd. Je kan als GSA bijvoorbeeld te maken krijgen met onbedoelde, vervelende opmerkingen. In deze workshop gaan we oefenen hoe je met deze opmerkingen om kan gaan en wat jij kan uitdragen om dit te veranderen. De workshop wordt gegeven door de NJR.

Vanaf station Hilversum ben je met de bus in een paar minuten bij de school en ook met de auto is de locatie makkelijk te bereiken (Google Maps). Bezoekers met een krappe beurs kunnen een reiskosten vergoeding krijgen! Meer weten? E-mail naar gsa@coc.nl

Het programma:
12:00 uur – inloop (met lunch!)
12:45 uur – opening en presentatie van de GSA van het Laar & Berg
13:00 uur – start workshop ronde 1
14:15 uur – pauze
14:30 uur – start workshop ronde 2
15.45 uur – uitwisseling van ervaringen en een gezamenlijke afsluiting met wat lekkers
17.00 uur – einde congres

Geplaatst in Nieuws | Geen reacties »

Reageer