GSA Netwerk vaart mee met de Canal Parade op Pride Amsterdam

door Zinzy Nimako


GSA Netwerk vaart op 6 augustus voor het eerst mee in de Canal Parade van Pride Amsterdam. Op de boot voeren GSA’ers uit heel Nederland actie voor een veilige en inclusieve school voor iedereen.  

Op de GSA-boot varen honderd GSA-scholieren mee uit alle twaalf provincies. Ook zijn bekende GSA-ambassadeurs vertegenwoordigd, zoals actrice Hanna van Vliet, acteur en presentator Leendert de Ridder, activist en podcastmaker Nanoah Struik en YouTube-ster en zangeres Alice Olsthoorn.   

Met protestborden laten de GSA’ers zien voor welke doelen zij op school actie voeren. Bijvoorbeeld voor een veilige school waar diversiteit de norm is, goed geïnformeerde docenten, beleid tegen pesten en inclusieve voorlichting.  

De leerlingen willen dat de school hun zelfgekozen naam en voornaamwoorden respecteert en ze pleiten voor genderinclusieve toiletten. Alice Olsthoorn verzorgt tijdens de vaart een speciaal optreden met de primeur van een GSA-lied over genderinclusieve toiletten. Dit lied vraagt aandacht voor het belang van veilige en toegankelijke wc’s voor iedereen op school, ongeacht gender of sekse. Het thema van Pride Amsterdam is My gender, my pride. 

De GSA-boot wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. OCW won bij de laatste Canal Parade in 2019 de prijs voor boot met beste boodschap. Het ministerie stond haar wild card voor Pride 2022 af aan COC’s GSA Netwerk.  

Geplaatst in Nieuws | Geen reacties »

Reageer