Valentijnsdag

De naam Valentijnsdag is afkomstig van de christelijke priester Sint Valentijn uit Rome, die leefde in de 3e eeuw na Christus. Volgens de overlevering bestond er in die tijd een keizerlijke wet die het soldaten verbood om te trouwen. Men geloofde namelijk dat vrijgezellen eerder bereid waren te sterven op het slagveld.

Valentijn zou echter in het geheim toch soldaten hebben gehuwd, omdat hij van mening was dat liefde alles overwon. Toen keizer Claudius II (268-270) dit ontdekte, liet hij de geestelijk op 14 februari 269 executeren, en zo werd Valentijn een martelaar voor de liefde. De kans is echter groot dat dit verhaal er pas later is bij verzonnen, want het enige bekende biografische feit van Valentijn is zijn sterfdatum.

Valentijnsdag wordt in Nederland schoorvoetend gevierd. Maar of de dag van de liefde nu een commercieel evenement is of niet, het is altijd goed om je liefde te laten zien aan een ander. Als GSA kun je verschillende dingen organiseren op Valentijnsdag want de GSA is hartstikke vóór de liefde! Ongeacht je seksuele oriëntatie…

Lees hier 4 tips voor je GSA om te organiseren op Valentijnsdag

De oorsprong van Valentijnsdag

Animatie over Valentijnsdag (niet voor veganisten)

<< Terug naar de agenda

Evenement details

Datum
14-02-2020
Locatie

Overal waar de liefde heerst