Gratis naar de Roze Filmdagen

Zaterdag 23 maart 2019 in Amsterdam.
15.45 uur: start film ZEN IN THE ICE RIFT
17.45 uur: aanvang vloggers/bloggers event.

De film is ook zonder het vloggers/bloggers randprogramma te bezoeken. Wil je bij dit event aanwezig zijn? Meld je aan via deze link. Toegang is gratis!

De Roze Filmdagen is er voor iedereen, zo ook voor de jongste LHBT’ers. Voor de generatie die meer online dan offline hun informatie lijkt te vergaren is RFD twee jaar geleden gestart met het bloggersen vloggers debat; het panelgesprek wordt gevoerd na afloop van ZEN IN THE ICE RIFT voor die eerst gezamenlijk wordt bekeken. Door de combinatie van film en panelgesprek biedt RFD een compleet programma aan. Het panel zal bestaan uit vier jongeren die bekend zijn geworden als LHBT-vlogger.

Bijvoorbeeld Alice Olsthoorn. Op haar dertiende kwam ze uit de kast omdat ze op jongens valt, maar kwam er ook achter dat ze in het verkeerde lichaam is geboren. Op haar YouTube kanaal houdt ze haar kijkers vast met grappige vlogs, storytimes, uitgesproken muziek en vertelt ze openlijk over haar leven als transvrouw.

Ook Roeland Wendel (20) schuift aan; hij begon al met vloggen toen hij twaalf was. Samen met een klasgenoot maakte hij filmpjes voor zijn klas. Tegenwoordig werkt Roeland als content creator. Daarmee bewijst hij maar weer dat vloggen je verder kan helpen in je professionele carrière.

Noah Hella (24) Záborszky is 24 en woont en werkt in Amsterdam. Tweeënhalf jaar geleden is hij begonnen met vloggen over zijn transitie naar man. Dé juiste man om te praten over vloggen, de impact van internet en over online zijn wie je bent.

Eva Kroes (22) vlogt al sinds haar negende en sinds haar coming-out vooral over LHBT- zaken. Ze kon online alleen maar Amerikaanse LHBT-YouTubers vinden, dus besloot ze zelf maar over dit onderwerp te gaan vloggen. Ook haar lichamelijke beperking komt vaak terug in haar vlogs. Voor Eva is dit haar uitlaatklep en haar manier om een verhaal te kunnen vertellen. Dit jaar ligt de presentatie in de handen van Emma Wortelboer ( BNNVARA). Sinds 2016 is Emma presentatrice bij BNNVARA. Ze is een van de vaste gezichten van Spuiten en Slikken, 3 op Reis Midweek en het online-programma Club Hub en ontving in 2018 een nominatie voor de Gouden Televisier Talent Award. Wil je bij dit event aanwezig zijn? Meld je aan via deze link. Toegang is gratis!

<< Terug naar de agenda

Evenement details

Datum
23-03-2019
Tijd
15:45 tot 18:45
Locatie

het Ketelhuis (Pazzanistraat 4, 1014 DB Amsterdam)