GSA Pride

Pride Amsterdam is een geweldig groot feest en de botenparade is het hoogtepunt. Stel je voor dat jij samen met jouw GSA door de grachten van Amsterdam glijdt en iedereen juicht jullie toe. Dat wil jij toch ook?

Op 1 augustus 2020 (cross fingers!) vaart het GSA Netwerk voor het eerst mee met een boot op de Canal Parade van Amsterdam Pride!

Minister van Onderwijs, Ingrid van Engelshoven, heeft geregeld dat dit jaar het GSA Netwerk mee vaart met de botenparade tijdens Pride Amsterdam: de GSA Boot!

Wil jij ook met je GSA op de GSA Boot meevaren op 1 augustus, dan móet je meedoen aan de GSA Pride Challenge.

Uit elke provincie wordt namelijk maar één GSA gekozen die mee mag varen. Maar niets houdt jou en jouw GSA tegen om die plek in de wacht te slepen. Lees verder…

De GSA Pride Challenge

1.

Maak met de GSA een filmpje van maximaal 1 minuut waarin te zien is wat jullie GSA bereikt heeft en waarom jullie #TROTS zijn op je GSA!

Vlog, animeer, regisseer of monteer iets geweldigs en laat zien waar jouw GSA voor staat. Wees (zeker nu) creatief!

Wijs bijvoorbeeld één iemand aan om het filmpje te monteren, en laat iemand anders materiaal (foto’s, filmpjes) verzamelen van recente GSA-acties op je school. Deel je voorlopige werk steeds met de hele GSA via Whatsapp of de mail en werk samen om tot jullie beste filmpje te komen.

Maar misschien schrijven jullie samen een gedicht over de steun die jullie aan elkaar hebben door de GSA, filmen jullie het gedicht afzonderlijk van elkaar en monteren jullie een ontroerend filmpje dat recht naar het hart gaat.

Misschien hebben jullie geweldige tekenaars in de GSA en maken jullie een animatie over hoe jullie samen een geweldige Paarse Vrijdag of Valentijnsdag hebben georganiseerd.

Probeer zo origineel mogelijk te zijn, en zo goed als mogelijk samen te werken zonder dat jullie in één ruimte hoeven te zitten, gezien de huidige omstandigheden.

2.

Post jullie filmpje vóór 24 april op instagram met de hashtag #GSAPRIDE en je provincie in de beschrijving en tag het GSA-netwerk.

Uit de leukste, gekste en meest indrukwekkende filmpjes wordt een selectie gemaakt. Op 5 mei maakt het GSA-team bekend welke GSA’s er door zijn naar de tweede ronde en kans maken op een plekje op de GSA-boot.

Let op: Deze challenge is niet individueel, je kunt alleen meedoen namens de GSA op jouw school. Dus Whatsapp / Skype / Facetime met alle leden van je GSA en zorg ervoor dat het filmpje zoveel als mogelijk een samenwerking is van de hele GSA, juist onder de huidige omstandigheden.

Wil je alvast een beetje lekker gemaakt worden voor de botenparade? Kijk dan hier naar de hele botenparade in 2019

Vind je 3 en een half uur een beetje teveel van het goeie, kijk dan hier naar de aftermovie van de botenparade 2019

Wil je het hele programma van Pride Amsterdam 2020 al weten? Kijk dan hier

Het GSA Netwerk wordt mogelijk gemaakt door COC Nederland

De GSA Boot wordt mogelijk gemaakt door OCW